Kebap Tarifi
Yöresel bir lezzet olan Adana ve Urfa Kebap, yapımında büyük incelikler gerektiren önemli bir lezzettir. Yapım aşamasında atlanacak en ufacık bir adım bile kebabı gerçek lezzetinden uzaklaştıracaktır. Yapımında kullanılan her malzemenin usulüne göre hazırlanması gerekmektedir. Bu iki şartın tamamlanmasının ardından ise işinde uzman bir usta tarafından yapılması şarttır. Elektrikli kebap makinesi ile bir ustaya ihtiyaç duymadan en iyi kebabı misafirleriniz ile buluşturabilirsiniz. Üstelik Adana kebap makinesi ile kısa sürede ve aynı ölçülerde hızlı bir üretim sağlayabilirsiniz. Doğru kebap tarifi için önemli olan pek çok aşama vardır. Tüm aşamalarına uyulması sonucunda orijinal kebap lezzetine ulaşılabilir. Aksi halde sonucu memnun etmeyecek bir kebap ortaya çıkacaktır.
Adana Kebap Tarifi
Türk mutfağında bulunan lezzet sıralamasında ilk üçte olan Adana Kebabı, yapımı oldukça zor yemekler arasında yer almaktadır. Gerçek lezzeti yakalamak için dikkat edilmesi gereken pek çok unsur vardır. Kebap tarifi eksiksiz bir şekilde uygulandığında gerçek lezzete ulaşılabilir. Adana kebap makinesi ile gerçek kebap lezzeti en hızlı şekilde yakalayabilirsiniz. Adana kebabının yapımında en önemli adımlardan biri Adana bölgesine özgü olan iki elle kullanılan zırh adı verilen bıçak kullanımıdır. Bu bölgeye özgü olan bıçak ile etler en iyi şekilde zırhlanmaktadır. Zırha sahip olunduğu takdirde Adana kebap tarifi evde rahatlıkla yapılabilir.
Adana kebabı yapımında kullanılacak et, doğal bir şekilde yetiştirilmiş olan erkek koyunlardan elde edilmektedir. Yağ, sinir ve damarları alınan etin en az bir gün dinlendirilmesi gereklidir. Dinlenen et içine eklenecek olan özel yağlarla beraber Adana’ya özgü bir bıçak olan zırh ile kıyılır. Zırhlanmış olan et içerisine baharat olarak sadece kırmızı toz biber ve tuz eklenir. İçine fazladan baharat koymak, Adana kebabını gerçek lezzetinden uzaklaştıracaktır. Tüm bu aşamalar tamamlandıktan sonra kebap şişleme adımına geçilebilir. Ustalık gerektiren bu aşamada kebap saplama makinesi kullanılabilir. Belirlenen gramajlarda ve standart ölçülerde hızlı kebap üretimi de kebap saplama makinesi ile mümkündür.
Urfa Kebap Tarifi
Urfa kebabı çoğunlukla acı sevmeyen kişiler tarafından tercih edilen eşsiz bir lezzettir. Urfa kebap tarifi evlerde de rahatlıkla yapılabilir aşamalar içermektedir. Ancak Adana kebabı gibi Urfa kebabında da gerçek lezzeti evde yakalamak mümkün olmayabilir. Urfa kebabında kullanılacak olan etlerin üretim aşaması da oldukça önemlidir. Üretim aşamasında doğallıktan yana olmak kebapların lezzetine yansımaktadır. Evde kebap yapmak isteyenlerin et seçimine dikkat etmesi gerekmektedir. Seçilen etlerin yağ, sinir ve damarlarından arındırılma işleminden sonra bekletilmesi gerekmektedir. Beklemenin ardından sivri biber, maydanoz eklenir. Zırhlama işlemi ardından şiş aşamasına geçilebilir. Bu aşama acemi biri için zorlayıcı olabilmektedir. Kebap saplama makinesi ile ihtiyaç olan profesyonellik sağlanabilir.
Kebap Tarifi Tavuk
Tavuk kebabı tarifinde kullanılacak olan tavuğun istenilen bölgesinden etleri alabilirsiniz. Ancak çoğu zaman tavuk bonfile tercih edilmektedir. 600 gram bonfile için 50 gram kuyruk yağı ilave edilmelidir. Gerçek lezzeti tutturmak adına bu adım önemlidir. Kuyruk yağı kullanılmadığında kebaplar kuru bir tat yakalayacaktır. Kebap tarifi için en önemli etkenin kullanılacak olan etin lezzeti olduğu unutulmamalıdır. Etin kalitesi, ortaya çıkacak olan kebabın lezzetini belirleyecektir. Hazırlama aşamasının ilk adımı olarak; etler küp şeklinde küçük küçük doğrayabilir ya da kıyma çekme makinesinden etleri geçirebilirsiniz. Sarımsak ve maydanozlar da eklendikten sonra ardından baharatları da ekleyerek yoğurabilirsiniz. Baharat olarak kekik ve tuz eklenmesinin ardından yeşilbiber de eklenebilir. Şişleme ile yapmak isteyenler de etlerin baharatlar ile hazırlanmasının ardından şişleme işlemini gerçekleştirilebilir. Tavuk kebabı sunumunda döner pidesi ya da tombik ekmek adı verilen ekmekler kullanılmalıdır. İstendiği takdirde sunum aşamasında yeşillik ve domates kullanılabilir.
Şiş Kebap Tarifi
Şiş kebap tarifi de diğer kebaplar kadar incelik gerektirmektedir. Şiş kebap içerisinde çoğunlukla dana eti tercih edilmektedir. Kullanılacak olan soğan, sivri biber ve maydanoz güzel bir şekilde kıyılmalıdır. Bir kaba alınan dana kıyma üzerine doğranan malzemeler ve baharatlar eklenir. Tuz, kimyon, karabiber ve kırmızı toz biber kullanılmalıdır. Yoğurulan kıyma 20 dakika gibi bir süre buzdolabında dinlendirilir. Bekleme aşaması ardından tekrar yoğurulur. Bu aşamadan sonra tekrar 15 dakika buzdolabında dinlendirilir. Dinlenmenin arından buzdolabından çıkarılan etin şişleme aşamasına geçilir. Şiş kebap makinesi gibi yardımcı araçlar ile bu aşamaları daha hızlı ve basit hale getirebilirsiniz. Ustalık gerektiren şişlere takılma aşamasının şiş kebaplar ızgara üzerine bırakılır. Pişen kebaplar lavaş ekmeği arasında servis edilir. Sunum esnasında soğan salatası ve pirinç pilavı da olmalıdır.